קופות גמל
כל האמצעים מובילים לעבר החיסכון הפנסיוני
קופת גמל לתגמולים – מכשיר החיסכון הפנסיוני לשכירים ולעצמאיים
חיסכון בקופות גמל פועל על פי העיקרון של צבירה שוטפת של חלק מההכנסה החודשית של העמית לגיל פרישה. הגיע זמן הפרישה? באפשרותך לקבל את הכסף באחת מהדרכים הבאות: קצבה חודשית קבועה שתחליף את שכרך החודשי, או סכום חד פעמי אשר נקבע לפי סוג הקופה ותקופת החיסכון.
ועכשיו נצלול קצת יותר לעומק…
את העיקרון של קופת גמל הסברנו: הפרשת חלק מתוך ההכנסה החודשית לצורך חיסכון לגיל הפרישה. את הכסף המצטבר בקופה מנהלת חברה מורשית מטעמו של משרד האוצר. מכאן, שהחיסכון בקופה יכול להניב תשואות שנובעות מהשקעה בשוק ההון, והרווחים פטורים ממס.
מה קורה בסיום תקופת החיסכון, כלומר גיל הפרישה? הכסף שנצבר עבורך בקופה וכן התשואות שהושגו, בניכוי דמי הניהול – יועברו לחשבונך כקצבה חודשית. המועדים והכללים להפקדת הכספים ושיעורם, כמו גם למשיכתם – נקבעים על פי החוק. בהתאם, ישנן נסיבות מסוימות בהן החוק מאפשר את משיכת הכספים גם כסכום חד-פעמי.
כל מסלול השקעה של קופת גמל נתון לבחירתך בהתאם לשיקולים שלך. בנוסף, ניתן לעבור בין מסלולים בכל עת באופן חופשי, מבלי שהמעבר יהיה כרוך בעלות כלשהי וללא פגיעה בזכויות שלך. עם זאת, כל החלטה על מעבר כזה צריכה להיעשות בצורה שקולה, ולאחר בדיקת כל האפשרויות באופן יסודי.
העמית השכיר נהנה מהשתתפות מעסיקו, והטבות המס הן הבונוס של כולם
החל מ-2008, חוק פנסיה חובה מחייב את המעסיקים בישראל להעניק לעובדיהם חיסכון פנסיוני. הבחירה במכשיר החיסכון (כדוגמת קופת גמל) וביצרן שלו – נתונה בידי העובד. על המעסיק חלה חובה להפקיד את הסכומים בתוכנית כל חודש על פי הקבוע בחוק.
אם עובד שכיר בחר בקופת גמל – המעסיק יבצע לקופת הגמל שפתח לעובד, הפקדה חודשית שכוללת הן את חלקו שלו והן את חלקו של העובד אותו מנכים משכרו. על המעסיק להפקיד גם עבור מרכיב הפיצויים.
עמית עצמאי – זוכה להטבות מס
כעצמאי שמפקיד לתוכניות חיסכון פנסיוני, מגיע לך לקבל בסוף השנה הטבות מס מהמדינה. ההפקדות לתוכנית מחושבות לשנה שלמה – החל מ-1.1 ועד 31.12 לפי הכנסה שנתית מזכה. יש אפשרות לבצע את ההפקדות חד פעמית לכל השנה או מדי חודש. הטבות המס הללו ניתנות לתוכניות שונות ובין השאר גם לקופות גמל. על מנת ליהנות מההטבות במלואן, צריך להפקיד את הסכומים המרביים בהתאמה להכנסת העובד.